Stina Wirsén möter kollegan Jenny Nyström

Torsdagen den 31 januari kl 18.00 gästas museet av författaren och illustratören Stina Wirsén.

I samband med utställningen Jenny Nyström – Illustratör och pionjär - möter vi torsdagen den 31 januari Stina Wirsén, författare och illustratör. Under ca 40 minuter berättar Stina Wirsén om sitt konstnärskap och berättar om sin relation till Jenny Nyström och hennes betydande insatser som illustratör och vikten av hennes arbete och karriär.

Stina Wirsén (född 1968) har tagit emot en rad olika priser för sina verk. Hon är framförallt känd för sina illustrationer i DN vilket i sin tur har bidragit till att illustrationer har fått en stark ställning inom dagspress i Sverige. Som illustratör växlar hon mellan genrer som till exempel mode, litteratur och psykologi. Hennes arbete sträcker sig från illustrationer och böcker, till frimärken, offentlig konst och kakelmålningar. 

Jenny Nyström (1854-1945), en av våra mest folkkära konstnärer från förra seklet kallas ofta "tomtens mamma då hon gav den svenska tomten ett ansikte. Med en överväldigande produktion av tusentals illustrationer till barn- och vuxenböcker, tidskrifter och förlagor till jul-, påsk- och gratulationskort blev hon en Sveriges mest produktiva vykortillustratörer och kunde försörja familjen livet ut. Jenny Nyström har följts av många kvinnliga illustrationskonstnärer, men hon var en av de allra första och därmed pionjär.

Sven-Harrys konstmuseum
Torsdag 31 januari
18.00-ca 18.40

Efteråt finns de möjlighet att köpa Stina Wirséns Sketchbook: målarbok för vuxna.

Möte med Stina Wirsén ingår i entréavgiften. Biljett köps på plats. Kom i tid då vi räknar med mycket folk, först till kvarn gäller och det går alltså inte att förköpa biljetter.

Välkommen!