Lyssna på andra och att våga tänka kritiskt

Sven-Harrys konstmuseum erbjuder visningar för skolklasser. Vi anpassar våra visningar efter årskurser och varje visning kan skräddarsys efter elever och lärares önskemål. Under våra visningar lär eleverna känna konstverken och de historiska och kulturella sammanhang i vilka de vuxit fram.

Genom att betrakta och att tala om konst övas förmågan att formulera tankar i ord, att lyssna på andra och att våga tänka kritiskt. Vi vill erbjuda barn och unga en möjlighet att förstå sig själva och vår omvärld genom konsten.

Visningarna som tar ca 1 timme hålls av guiden på svenska (vi erbjuder även andra språk med ett språktillägg). Skicka in din fråga i formuläret nedan så behandlar vi den så snart som möjligt nästkommande vardag. 

Aktuell utställning 
Bakom hörnet vindens jojk 9.10 2020 – 4.4 2021
Skolklasser är välkomna till museet för att få en fördjupning och förmedling av den samiska utställningen med utgångspunkt i samtidskonsten.
Visningarna fokuserar på de konstnärskap som presenteras i utställningen. Vad är Sápmi? Hur skildras den samiska identiteten?

Fördjupningsmaterial med förslag på kreativt arbete i klassrummet
Ett fördjupningsmaterial för respektive årskurs att kunna ladda ner som pdf på hemsidan. Till detta görs även frågeställningar att diskutera kring samt förslag på kreativa övningar som passar att göra på egen hand efter besöket.

Material till åk 4-6
Material till åk 7-9
Material till gymnasiet

DAG

Tisdag-fredag med utbildad pedagog/värd

TID

9.30-10.30 eller 10-11

Pris

1000 kr

AVBOKNING? 

Sker senast 7 vardagar före visningsdatum.


:
: