Under kvällens artits talk hör vi Martin Bergström berätta om sitt konstnärskap, inspirationskällor och förhållningssätt till sitt skapande. Martin är en av 14 modekreatörer i utställningen Art in Fashion som visas på Sven-Harrys konstmuseum.


I Martins verk möter organiska former det abstrakta; lekfullhet möter couture, traditionell sömnadsteknik och futuristiska former. Växtlighet, rötter och svampar vävs samman med måleri och fotografi. Hans skapande börjar oftast med ett analogt mönster i flera lager av olika tekniker, som han sedan överför till de objekt han arbetar med.

Martins egen design omfattar allt från skräddade exklusiva plagg och konstverk - till kollektioner, inredning och formobjekt för globala varumärken. Hans arbete som set designer och kostymör spänner från teater och dans, till visuella koncept, produktutveckling och kommersiella uppdrag. Han utforskar alla slags material med en stark medvetenhet om miljön.

Martin Bergström är representerad på Nationalmuseum och Nordiska Museet i Stockholm, och ställer regelbundet ut sina verk i konsthallar och på museer internationellt.

Artist talk med Martin Bergström
Torsdag 24.9 
kl 18.00-18.30

Ingår i entrépriset. Begränsat antal platser, vänligen kom i god tid.