Ingen svensk textilkonstnär har under 1900-talet betytt så mycket för textilkonsten som Märta Måås-Fjetterström (1873-1941). Hennes produktion består av mattor, vävda tapeter och olika typer av vävnader. År 1919 startade hon sin ateljé i Båstad som är verksam än idag.

Vi vill uppmärksamma att det är 100 år sedan Märta Måås-Fjetterström startade sin verksamhet i Båstad med att presentera de fantastiska mattor som finns representerade i museets konstsamling. Under november månad kan du gå på exklusiva visningar och fördjupa dig i hennes konstnärskap och unika entreprenörskap.

Visning av Märta Måås-Fjetterströms mattor
Datum: 1.11-30.11
Tid: Onsdagar, torsdagar och fredagar kl 12.30. Lördagar och söndagar kl 13.00
Pris: Vuxen 170 kr. Pensionär/studerande 140 kr. Gäller entré till Sven-Harrys konstsamling och aktuell utställning. För dig med årskort 50 kr.
Längd: 40 min

Visningen den 13.11 är fullbokad.

Begränsat antal platser, antal 15 personer.
Reserverade biljetter hämtas ut senast 30 minuter innan, annars släpps dom.

I konstsamlingen på Sven-Harrys konstmuseum finns ett personligt urval av nordisk konst som grundaren Sven-Harry Karlsson hängivet samlade och byggde upp under 35 år då han var som mest verksam. I samlingen presenteras måleri, skulptur, möbler och exklusiva mattor av bland andra Carl Fredrik Hill, Helene Schjerfbeck, Ernst Josephson, August Strindberg, Gio Ponti och Märta Måås-Fjetterström.