Sven-Harrys konstmuseum får HEDERSPRIS från ELLE Deco Design Awards 2023

ELLE Deco Design Awards delas ut i tio kategorier som hyllar och uppmärksammar svenska formgivare och inspiratörer. Sven-Harrys konstmuseum tog emot det prestigefyllda Hederspriset under onsdagens prisutdelning.

Motiveringen lyder:
En självklar destination för design- och hantverksälskare, som tänkvärt lyfter fram svensk formgivning och dess relation till samtid, framtid och dåtid. En plats som bjuder in publiken att delta på kreativa sätt och som med tydlighet står bakom grundläggande demokratiska värderingar när vi behöver det som mest. 

– Vi är otroligt glada och hedrade över den fina utmärkelse som museet fick under ELLE Deco Design Awards. För oss betyder det mycket att vårt arbete syns och uppmärksammas. Oavsett om vi visar haute couture, möbelformgivning, tatueringskonst eller ger nya musikupplevelser har vi på Sven-Harrys konstmuseum ambitionen att göra utställningar som engagerar. Man ska gå härifrån inspirerad, med mer kunskap och nya perspektiv, säger Dragana Kusoffsky Maksimovic, vd och musiechef.

Läs artikel i ELLE Deco.