Filmvisning The Body Remembers When The World Broke Open
Torsdag 26 november kl 17.00-18.45
Längd: 1h 45 min

På väg hem från gynekologen får Aila syn på Rosie, gravid blåslagen och barfota i en regnig vägkorsning i Vancouver. En man skriker efter henne från andra sidan gatan. När Aila väljer att ingripa öppnas dörren för ett potentiellt livsavgörande möte.

Både Aila och Rosie tillhör den nordamerikanska ursprungsbefolkningen, men kommer från olika samhällsklasser. Aila är i 30 årsåldern, prydligt klädd i kontorskläder, medan Rosie är en tystlåten 19 åring med blått hår och bylsiga illasittande plagg. I Ailas innerstadslägenhet inleds en haltande konversation mellan två främlingar. Den ene som motvilligt svarar på frågor, som vägrar ringa polisen, men som kanske kan överväga att besöka en kvinnojour och den andre som ihärdigt försöker hjälpa. Relationen pendlar mellan tillit, misstro, närhet och distans, och behandlar effektivt några av samhällets stora frågor om ekonomisk ojämlikhet, ursprungsbefolkningens identitet och våld i nära relationer.

För manus och regi står Elle ­Máijá Tailfeather och Kathleen Hepburn (Never steady never still) som tillsammans lyckas skapa stor filmkonst. Att The Body Remembers When The World Broke Open är inspelad i realtid i en tagning, är en bedrift i sig, men bidrar också till filmens extrema närhet och realism. Filmen har fått stor uppmärksamhet på filmfestivalscenen och belönades nyligen med priset för bästa kanadensiska film. 

Regi: Kathleen Hepburn, Elle-Máijá Tailfeathers, samisk skådespelare, producent, filmskapare.
Land: Kanada, Norge
År: 2019
Längd: 105 min
Språk: Engelska (ej textad)


Boka/Information:

Filmvisning ingår i entrépriset: 130kr vuxen, 90 kr pensionär/studerande
Boka din plats på info@sven-harrys.se
Begränsat antal platser
Vid uteblivet besök debiteras 20% av biljettpriset

 

Med stöd från Stockholm Stad