”Vi har ett ansvar för framtiden. Vi kan inte bara göra krumelurer och figurer.” - Åke Axelsson

Med utställningen Talking to Åke bjuder Sven-Harrys konstmuseum in Åke Axelsson till en designkonversation med formgivare från en yngre generation: David Ericson, Emma Olbers, Folkform, Färg & Blanche och Halleroed. Det blir en formmässig dialog om samtid och framtid, möbelhantverk, småskalig tillverkning, inredningar och resurser.

I Talking to Åke kommer ett urval av Åke Axelssons mest ikoniska möbler och inredningar visas tillsammans med verk som sällan visats förut. De inbjudna formgivarna producerar och visar unika verk, flera av dem skapade i samarbete med Åke Axelsson.

Åke Axelsson är en av Sveriges mest anlitade och erfarna inredningsarkitekter och möbelformgivare. Han har alltid haft långsiktighet och resurstänkande som grund, och i hans möbler och inredningar finns en djup förståelse för både rum och material. Åke Axelsson har skapat inredningen på Sven-Harrys konstmuseum, och många av våra mest tidlösa klassiker. Bland dessa finns möbler som Ararat - som gjordes för pionjärutställningen om miljöfrågor på Moderna museet 1976 – och den materialsnåla serien Nomad. Efter sju decennier som inredningsarkitekt, formgivare och möbelsnickare, blickar Åke ständigt framåt.

Talking to Åke är initierad och producerad av Sven-Harrys konstmuseum i samarbete med Stockholm Design Week. 


Utställningen visas 5/2-27/3.