Helene Billgren "please please me" 2012. Akryl på MDF. Bilden är beskuren.

Vinstutställningen 2012

Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) presenterar årets vinstutställning med 180 utvalda verk av sammanlagt 47 svenska samtida konstnärer på Sven-Harrys (Konstmuseum). Utöver Helene Billgrens förstapris please please me och känsligt utförda verk av konstnärer verksamma i hela landet har uppmärksammade Julia Peirone tagit fram ett helt nytt verk till SAK; Assistenten, som består av 100 unika exemplar och som visas för första gången i sin helhet på utställningen.

Helene Billgren, please please me, 2012, 80 x 90 cm, akryl på MDF
Apropå att SAK firar 180 år 2012 har konstföreningen tagit tillfället i akt att låna in 8 tidigare förstapriser som en fläkt av konsthistorien. Bland annat Familjen av Lennart Rodhe (1967), Systrar av Siri Derkert (1974) och Extruerad av Eva Löfdahl (2005).

SAK är landets äldsta konstförening sedan 1832 med ca 5000 medlemmar. Verksamheten är ideell och har två syften. Att stödja svensk samtidskonst genom att varje år köpa in verk – till ett värde av närmare 1 miljon kronor – som lottas ut till medlemmarna och att ge medlemmarna en möjlighet att odla och fördjupa sitt konstintresse genom årsboken, programaktiviteterna, multiplarna och medlemstidningen. Årsboken 2012 ägnas Helene Billgrens konstnärskap och skickas ut till medlemmarna i början av oktober.

Gå in på www.konstforeningen.se för att veta mer om årets utvalda verk och hur man blir medlem för att delta i dragningen i konstlotteriet den 22 november 2012. Begränsat antal medlemskap nu när vinstlistan är klar. Först till kvarn!